3B Toegankelijkheidscertificaat

Gebaseerd op: Integrale Toegankelijkheidsstandaard (ITs)  
Uitgegeven door: PBTconsult BV (ondersteund door Ieder(in), voorheen de CG-Raad en Platform VG)  
Bedoeld voor: Gebouwen, Woningen, Woongebouwen, Openbare ruimte, Openbaar vervoer, Evenementen, (thema)Parken, Objecten  
Methodiek van keuren: 3B Analyse
Nieuwbouw, Verbouw, Renovatie:
Het keuringsproces kan op ieder, door de aanvrager (eigenaar, beheerder, architect, aannemer, projectontwikkelaar, etc.) gekozen moment worden gestart. Dat wil zeggen in de planfase (SO, VO, DO, BT), in de uitvoeringsfase, of wanneer het object opgeleverd en in gebruik genomen is. In de ontwerpfase en uitvoeringsfase worden tussentijdse rapporten opgesteld op basis van tekeningen en/of uitgevoerd werk waardoor een aanzienlijke vermindering van faalkosten op het gebied van toegankelijkheid wordt bereikt.
Indien door aanvrager gewenst, kan op basis van de bestekgegevens (tekeningen, bestek, overige bijbehorende informatie) een Pre-keuring plaatsvinden. Dit betekent dat wanneer op basis van deze gegevens blijkt dat een object "op papier" voldoet aan de Integrale Toegankelijkheidsstandaard een voorlopige goedkeuring kan worden verstrekt.
Het eindoordeel wordt echter altijd gebaseerd op de eindinspectie die, net als bij de ITS-keuring, alleen kan worden uitgevoerd wanneer het object gereed en in gebruik genomen is. Op basis van deze inspectie wordt een procesverbaal van opname opgesteld en aan de hand daarvan wordt een beoordelingsrapport samengesteld.
 
Resultaat: Indien het gebouw voldoet aan de Integrale Toegankelijkheidsstandaard:
3B Toegankelijkheidscertificaat en bij gebouwen ook het ITS-keurmerk
Indien het gekeurde object niet voldoet aan de Integrale Toegankelijkheidsstandaard:
Wanneer het aan 1 of 2 van de basis standaardelementen (Bereikbaarheid, Betreedbaarheid of Bruikbaarheid) voldoet, komt het in aanmerking voor een 3B-deelcertificaat.
 
Publicatie: Alle goedgekeurde objecten en de objecten die tenminste 1 deelcertificaat toegewezen hebben gekregen, worden op onze site vermeld, tenzij de aanvrager dit niet wenst.  

PBTaudit | Postbus 2420 | 3500 GK Utrecht | 030-2916633 | www.pbtaudit.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.