Amare Den Haag krijgt ITS Keurmerk uitgereikt

Amare Den Haag krijgt ITS Keurmerk uitgereikt

Als eerste grote cultuurgebouw in Nederland heeft Amare het Internationaal Toegankelijkheidssymbool Keurmerk (ITS) verkregen! 

Om voor het ITS keurmerk in aanmerking te komen moest worden voldaan aan strenge eisen. Zo moest het gebouw bijvoorbeeld goed toegankelijk zijn voor zowel mensen in een rolstoel en voor mensen met een visuele en/of auditieve beperking. Een uitdaging die met behulp van de adviseurs van PBTconsult met veel inzet is opgepakt. PBTconsult is vanaf het eerste ontwerp tot en met de oplevering betrokken geweest en heeft steeds gekeken en meegedacht hoe de toegankelijkheid op innovatieve wijze kon worden geoptimaliseerd.

Het ITS keurmerk werd op 17 juni 2022 uitgereikt. Wethouder stadsontwikkeling Anne Mulder: ‘’We zijn ontzettend blij dat Amare het ITS keurmerk heeft gekregen. Al bij de start van de bouw is besloten dat het nieuwe cultuurgebouw van de hele stad moet zijn en dus ook geschikt voor iedereen. Met het keurmerk tonen we aan dat we hierin zijn geslaagd. Ik vind het belangrijk dat alle Hagenaars kunnen genieten van het mooie culturele aanbod van Amare.’’

 

Terug