Nieuwbouw European Medicines Agency (EMA) volledig toegankelijk

Nieuwbouw European Medicines Agency (EMA) volledig toegankelijk

Nadat in 2017 is besloten dat het hoofdkantoor van EMA naar Nederland verhuist i.v.m.  de Brexit, zijn direct de voorbereidingen voor nieuwbouw aan de Zuidas in Amsterdam gestart. Het project is binnen zeer korte tijd gerealiseerd en voldoet o.a. volledig aan de Nederlandse toegankelijkheidsnorm “ITstandaard”. Eind 2019 is het nieuwe EMA gebouw opgeleverd en vanaf begin 2020 in gebruik genomen. Na ingebruikname is door PBTconsult een toegankelijkheidsscan uitgevoerd, waarna het ITS-Totaal Keurmerk kon worden toegekend. Een erkenning van een ontwerp- en realisatieproces dat voldoet aan de modernste eisen op het gebied van fysieke toegankelijkheid, precies zoals dat het Rijksvastgoedbedrijf en de EMA voor ogen stond. 

Het EMA is door een consortium van Dura Vermeer en Heijmans gerealiseerd in samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf (voorontwerp), MVSA Architects (uitwerking ontwerp), Fokkema & Partners Architecten (interieurontwerp) en OKRA-landschapsarchitecten (daktuin en terrein). 
PBTconsult heeft daarbij de verschillende ontwerp- en realisatiefasen begeleid zodat een optimale implementatie van de ITstandaard kon worden gerealiseerd. Dit is uitgevoerd in goede samenwerking met aannemer en betrokken architecten. Het resultaat mag er zijn: een modern gebouw, duurzaam op vele fronten, waarin iedereen, met en zonder beperkingen, zich zelfstandig en gelijkwaardig kan bewegen. 
Een sterk staaltje ‘Designed for Europe’ en daarmee ook ‘Design for All’.

Terug