PBTconsult

PBTconsult is een zelfstandig ingenieurs- en adviesbureau gespecialiseerd in de advisering en toetsing van de fysieke toegankelijkheid van de gebouwde omgeving (gebouwen, woningen, objecten, openbare ruimte, openbaar vervoer, evenementen, (thema)parken).

Onze opdrachtgevers zijn o.a. architectenbureaus, projectontwikkelaars, aannemers, productleveranciers, openbaar vervoer maatschappijen, gemeentelijke, provinciale en landelijke overheden.

Wij hebben de algemene toegankelijkheidsrichtlijnen zoals deze staan in het Handboek voor Toegankelijkheid, Bouwbesluit, NEN 1814/NPR 1815, ASVV, PBTconsult Routegeleiding, Handboek Ergonomie/Human Factors, Neufert Architects’ Data en Universal Design vertaald naar bouwtechnische eisen voor opdrachtgevers, ontwerpers en uitvoerders waarmee ze in de gebouwde omgeving integraal toegankelijke projecten kunnen realiseren. Deze bouwtechnische eisen zijn vastgelegd in de door ons opgestelde Integrale Toegankelijkheid standaard 2018 (ITstandaard).
De ITs is door de International WELL Building Institute goedgekeurd als equivalent van de Americans with Disabilitities (ADA) ontwerprichtlijnen.

Lid WELL community
Vertegenwoordiger GAATES

"Toegankelijkheid is de eigenschap van de gebouwde omgeving die maakt dat mensen - divers als ze zijn - er kunnen doen wat ze er volgens de bestemming moeten kunnen doen"

PBTconsult BV | Postbus 2420 | 3500 GK Utrecht | 030-2916633 | www.pbtconsult.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.